اسکیت و تاریخچه آن در ابران و جهان

اسکیت و تاریخچه آن در ابران و جهان

اسکیت و تاریخچه آن در ابران و جهان

سازمان بین المللی ناظر بر ورزش اسکیت برآورد کرده است که که این ورزش از سال 1992 تا به اکنون 512 درصد رشد داشته و اینک جزء یکی از ورزش های مطرح 20 گانه دنیا محسوب می شود . کفش اسکیت در سال 1763 میلادی توسط یک بلژیکی به نام ژورف مرلین اختراع و به ثبت رسید . ژورف که سوار بر کفش جدید خود به یک ضیافت مهمانی در لندن رفته بود ناگهان با یک آینه بزرگ بسیار قیمتی برخورد و آن را خرد نمود .

البته به غیر از ژوزف مرلین اشخاص دیگری هم کفش های اسکیت با مدل های مختلفی ابداع نمودند که اکثر این کفش ها دارای چرخ های خطی بودند که به نوعی تداعی کننده کفش های تبغ دار پاتیناژ بودند . درست 57 سال یک فرانسوی بنام موسیو پتیبلد نوع دیگری از کفش های اسکیت را به نام خود به ثبت رساند . موسیو پتیبلد ادعا می کرد که با کفش های ساخت او می توان تمام حرکات پاتیناژ را انجام داد . اما در عمل اثبات شد که اجرای بسیاری از حرکات پاتیناژ با کفش های موسیو پتیبلد غیر ممکن و یا بسیار دشوار است .

هم سو با افزایش دوستداران اسکیت در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم ورزش هایی که با اسکیت مرتیط بودند گسترش پیدا کردند . در سال 1985 میلادی تولید کنندگان کفش های اسکیت شروع به تولید نوعی دیگری از کفش های اسکیت نمودند که به این لاین شهرت گرفت . زمانی که این نوع کفش در دهه 90 میلادی در بازارهای ورزشی توزبع شد بازی ها و ورزش های رشته های هاکی دستخوش جنبشی جدیدی شد به طوری که در اواسط دهه 90 میلادی ورزش اسکیت در امریکا به یکی از پر طرفدار ترین ورزش ها تبدیل شد .

تاریخچه ورزش اسکیت

ورزش این لاین اسکیت در سال 1985 میلادی شروع به فعالیت کرد که تاکنون از رشد بسیار بالایی برخوردار یوده است به طوری که سازمان ناظر بر ورزش اسکیت برآورد کرده است که این ورزش از سال 1992 تا به اکنون 512 درصد رشد داشته و اینک جزء یکی از ورزش های مطرح 20 گانه دنیا محسوب نی شود .

در سال 1849 لوئیز لگرانج یک جفت کفش این لاین ساخت نا در یک اپرای فرانسوی نمایش این کفش را بر روی یخ شبیه سازی کند این اولین بار یود که این این اسکیت به طور موفقیت آمیز مورد استفاده قرار گرفت ولی بدلیل اینکه این اسکیت قابلیت ترمز و دور زدن را نداشت بعنوان یک وسیله علمی و کاربردی مورد ثبت قرار داده نشد تا اینکه در اوایل سال 1860 میلادی در مینیسونا امریکا یک گروه از بازیکنان هاکی روی یخ از این وسیله با کفشی از پوسته سخت و چرخ های جدید از املاح الی اسید کربنیک برای تمرین خارج از پست مورد استفاده قرار دادند . تا به اکنون رشته ای یساری از قلب ورزش اسکیت بیرون آمده است که امروزه در سطح دنیا شاهد برگزاری مسابقات آن هستیم ورزش اسکیت امروزه به مسابقات آسیایی راه پیدا کرده و انتظار آن می رود که به رقابت های المپیک نیز ورود پیدا کند .

اسکیت در ایران

اسکیت تلفیقی از هنر و مهارت فردی است این ورزش با دارا بودن شاخه های مختلف و تنوع حرکتی زیاد دارای محبوبیت بساری در میان جوانان کشور مان است و هر روز بر مخاطبان این رشته ورزشی افزوده می شود . اسکیت در زمره مفرح ترین ، جذاب و پر هیجان ترین ورزش ها در کشور محسوب می شود و پتانسیل آن را دارد که به رشته ای مدال آور برای ورزش کشور تبدیل شود و در آینده ای نزدیک شاهد آن خواهیم یود که در سطح اول ورزش کشور خودنمایی کتد .

در بیست سال گذشته ورزش اسکیت به عنوان یک ورزش خارجی در کشورمان محسوب شده و در بطن فدراسیون ورزش های همگانی با عنوان انجمن به فعالیت ادامه داده در شهریور ماه سال 1384 کارشناسان وقت سازمان تربیت بدنی به این نتیجه رسیدند که ورزش اسکیت را در قالب یک فدراسیون باید اداره کرد این تمر در زمان مهندس نهر علیزاده رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی محقق شد و در همان سال آقای جمشید وزیری به عنوان اولین رئیس فدراسیون اسکیت انتخاب شدند پس از وزیری حلیم شرعی مدتی سرپرستی فدراسیون اسکیت را بر عهده گرفت پس از وی نیز دکتر فریبا محمدیان با حکم وزیر وقت ورزش و جوانان دکتر عباسی ریاست موقت فدراسیون را عهده دار شد و سرانجام با برگزاری مجمع انتخابی در سال 1392 خانم محمدیان بعنوان ریاست فدراسیون اسکیت برگزیده شد و یعنوان اولین بانوی ایرانی ریاست این فدراسیون را به دست گرفت .

در طی فعالیت خانم محمدیان در فدراسیون این رشته در کشور صاحب جایگاه ویژه ای شده است و زیر شاخه های ورش اسکیت در کشورمان عبارتند از :

  • اسکیت سرعت
  • اسکیت هاکی
  • اسکیت هنری
  • اسکیت بورد و آگرسیو
  • اسکیت فری استایل

در طی سالهای گذشته اسکیت ایران پیشرفت چشمگیری داشته و در حال حاضر در تمام استانهای کشور پیست های اسکیت منعددی آماده ارائه خدمت به دوستداران و علاقه مندان این رشته ورزشی هستند . در فصل تایستان بسیاری از مدارس و فضا های خالی تبدیل به آموزشگاههای اسکیت می شوند که می توان اقشار مختلف جامعه اعم از پیر و جوان را در حال انجام این ورزش مفرح مشاهده کرد .

منبع: مهرپارسیان

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.