چگونه لباس ورزشی مناسب انتخاب کنیم

چگونه لباس ورزشی مناسب انتخاب کنیم

چگونه لباس ورزشی مناسب انتخاب کنیم

ایرانیان اولین کسانی بودند که از لباس ورزشی استفاده می کرده اند. چوگان ورزش باستانی و مورد علاقه ایرانیان بوده است و لباس چوگان نوعی پیراهن یمه آستین و شلواری جذب بود تا در هنگام بازی ومسابقه بازیکنان راحتتر باشند. لباس چوگان در آن زمان از الیافی ساخته شده بود که بازیکن تعریق کمتری داشته باشد.

در زمانهای استعمار هند توسط بریتانیایی ها ( انگلستان ) آنان با ورزش چوگان و لباس نیم آستین آن آشنا شدند و این بازی و لباس آنرا با خود به اروپا بردند و بعدها نیز به آمریکا راه پیدا کرد و این لباس به تی شرت های T.shirt امروزی تبدیل شد.

عوامل تاثیرگذار در انتخاب لباس ورزشی

سه عامل مهم در انتخاب یک لباس ورزشی مناسب جنس ، اندازه و راحتی آن لباس می باشد، این سه عامل در انتخاب لباس ورزشی مناسب بدین جهت مهم است که از لباس ورزشی که استفاده می کنید در نتیجه انجام فعالیت ورزشی شما بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

پارچه های لباس ورزشی طوری طراحی شده اند که در زمان فعالیت ورزشی تعریق را از بدن ورزشکار دور کنند اما برخی از لباس ها عرق بدن را به خود جذب می کنند و این بدان معناست که تعریق از بدن ورزشکار دور نمی شود و به تبخیر تعریق بدن کمک نمی کند. و همین عامل سبب می شود که ورزشکار در حین تمرین احساس خیسی و سنگینی کند. برای ورزش های سبک مانند پیاده روی استفاده از لباس های ورزشی با جنس کتان شاید مناسب باشد اما برای تمرینات پر فشار و هوازی اصلا مناسب نیستند.

لباس هایی که تعریق را از بدن ورزشکار دور می کنند از پارچه های مصنوعی ساخته شده اند که پتانسیل عبور هوا را از داخل لباس دارا می باشند و به تبخیر شدن سریع تعریق از لباس بسیار کمک کرده و بدن ورزشکار را خنک نگاه می دارد. اینگونه لباس ها از موادی حاوی پلی پروپیلین و یا پارچه هایی مانند کول مکس و ساپ لکس هستند که این نوع پارچه ها مناسب ترین انتخاب برای لباس ورزشی هستند و در اثز تعریق لباس کاملا خیس نمی شود و احساس نا خوشایند خیسی باعث آزار ورزشکار نمی شود.

از لباس هایی که از مواد پلاستیکی تهیه شده اند استفاده نکنید زیرا این لباس ها پتانسیل عبور هوا را از خود ندارند و از بخار شدن تعریق و خنک شدن بدن جلوگیری می کنند و موجب می شوند که دمای بدن هنگام ورزش همیشه بالا باشد . لباس ورزشی بایستی راحت و آزاد باشد اما اگر در ورزش هایی مانند دو و دوچرخه سواری فعالیت دارید از لباس های گشاد و آزاد استفاده نکنید زیرا سبب می شود هنگام دویدن و یا رکاب زدن برایتان مشکلاتی ایجاد شود.

برای انجام ورزش هایی مانند پیلاتس و یوگا از لباس هایی استفاده کنید که قابلیت تبخیر تعریق و همچنین پتانسیل کشسانی بالایی را داشته باشند. جذابیت و زیبایی تنها ملاک برای انتخاب یک لباس نیست بلکه باید علاوه بر زیبایی و جذابیت استاندارد های لازم را نیز برخوردار باشد.

لباس های ورزشی بصورت مداوم با تعریق و سطح زمین در تماس هستند که این عمل موجب آلودگی و خطر سلامت پوست خواهد بود بنابراین پس از پایان تمرینات ورزشی لباس های خود را بیش از 2 ساعت داخل ساک ورزشی نگه ندارید زیرا باعث تجمع باکتری ها و قارچ ها شده و موجب ایجاد حساسیت و بیماری پوستی خواهد شد. به هیچ عنوان لباس های آلوده را در داخل کمد لباس هایتان قرار ندهید زیرا باعث انتقال آلودگی و بوی نا مطبوع به سایر لباس ها خواهد شد.

به خاطر داشته باشید هنگامی که در باشگاه ورزشی تمرین و یا فعالیت ورزشی انجام می دهید میزان دمای هوا چندان اهمیتی نخواهد داشت زیرا هنگام تمرین دمای بدن بالا رفته و عمل تعریق صورت می گیرد بنابراین باید از لباسی استفاده کنید که عرق را از بدن دور کند و اگر در هوای آزاد تمرین می کنید لباسی مناسب با آن آب و هوا بر تن کنید. در ورزش های رقابتی و یا مسابقه از لباس زیر هایی استفاده کنید که محافظت کامل را اندام های حساس شما داشته باشد.

منبع: مهرپارسیان

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.